QUIET SPRING

 

 

 

QUIET SPRING

Quiet Spring er et rural country folk band, inspireret af The Byrds, Neil Young, Flying Burritto Brothers, Townes Van Zandt, Bob Dylan og ikke mindst Gene Clark.

 

Pladen indeholder 9 originale numre alle skrevet af Morten Aron fra Spids Nøgenhat. 9 sange der handler om én tilværelse væk fra storbyens stress og jag, om kærlighed og had, og om at køre langt væk ud i ingenting, i et gammelt lig af smadrekasse.

 

Musikken er indspillet af Anders Onsberg, live i Black Tornado studiet, med så få overdubs som muligt.

En rå, nøgen og ærlig lyd, der sætter melodi og samspil i front. Et tilbagelænet, sumpet, ud på landet trip, spillet af en samling storbymennesker, der vil på landet, og et par bondeknolde der er taget til byen.

 

Trods bandets korte levealder, lyder Quiet Spring som et orkester der har spillet sammen siden 70’erne, uden at det lyder som en pastiche af deres inspirationer. Og dette skyldes nok den sammensætning af musikere som bandet består af, og de vidt forskellige genre de kommer fra. Her handler det om melodien og den gode sang “uden brug af væksthæmmere og kunstgødning” som Henrik Queitsch skriver i sin anmeldelse af Going Up Your Country.

 

Fans af ovenstående grupper og artister vil med det samme føle sig hjemme i Quiet Springs lyd og lyrik univers. Folk der ikke har haft glæden af at stiftet stifte bekendtskab med disse kunstnere, kan se frem til rejse ud på landet der hvor kragerne vender, vinden er mild og frisk og de gode historier venter.

 

Musikerne på pladen er foruden Morten Aron på sang og guitar. Søren Pilegaard Hansen (Kama Loka, Aron) Klaver og sang. Theis Boisen (Æmæx) Bas. Asbjørn Nørgaard (The Floor is Made of Lava) trommer og sang. Sigurd Djurhuus (Tidsgæst, Aron) Guitar, banjo. Christel Volby Winther (Mechanical bird, Hymns from Nineveh) Violin, sang.