RING THEM BELLS

 

 

 

RING THEM BELLS

Ring Them Bells udgiver ’No One’s Dead / We’re Just Dressed in Black’ den 2. marts 2015 via No Forevers i Danmark, Sverige og Norge og Burnt Toast Vinyl i US den 24. april 2015.

 

Med det nye album destillerer det københavnske band et stærkt koncentrat af intelligent sangskrivning tæt ledsaget af solide støjflader, der pirrer, raserer og hærger.

 

’No One’s Dead / We’re Just Dressed in Black’ er indspillet i Oslo og København langt inde i den dybeste vinter, hvor vejen ud af mørket synes komplet ufremkommelig. Vinternatten har sat markante aftryk i det kunstneriske arbejde omkring albummets tilblivelse, men komplimenteres samtidig af en lysere klangbund, hvor den mentale nattetilstand udfordres af behovet for lys og frihed. Dette manifesterer sig musikalsk gennem albummet som en konstant søgen efter at ramme lige der, hvor krop møder bevidsthed og kontrol overvældes af ekstase.

 

 

Den nordiske vinterkulde er blevet omsat til effektfulde riffs, der sættes i centrum og omsluttes af læssevis af veldrejede melodier og forførende vokal. Albummet har Ring Them Bells skabt i et kreativt samarbejde med den norske producer og lydtroldmand Marcus Bror Forsgren (The Lionheart Brothers, Jaga Jazzist, Serena-Maneesh m.m.) og forener musikalsk de fire bandmedlemmers begejstring for at eksperimentere med støjrock og storladne lydlandskaber.

 

Ring Them Bells viderefører den kreative udforskning af samspillet mellem krop og sind, som de påbegyndte i forbindelse med deres første udgivelse. Det afspejler sig igen også i det grafiske univers, som bandet knytter til udgivelsen. Med afhuggede, antikke legemsdele udfoldes den kunstneriske kontekst, og her udvider bandet sit råderum for historiefortælling og lader musikkens temaer arbejde videre visuelt.

 

Ring Them Bells er: Johannes Nidam (vokal + guitar), Jan Johansen (guitar), Moogie Johnson (bas) og Johannes Dybkjær Andersson (trommer). Alle fire har rødder i den eksperimenterende, alternative rock og forskellige succesfulde bands, der spænder fra folk, pop til elektronisk (bl.a. Wynona, Chorus Grant, Cancer, Lampshade, RebekkaMaria, Glorybox og Campsite). Alle har en international musikkarriere bag sig, og bandets guitarist Jan Johansen har blandt andet turneret med Neil Halstead fra Slowdive.

Allerede før Ring Them Bells udsendte den første og selvbetitlede udgivelse i foråret 2013, havde de fire medlemmer en stærk forbindelse til Oslo og har besøgt byen af mange omgange for at spille koncerter på blandt andet på Rockefeller med Woven Hand og for indspille i Marcus Bror Forsgrens studie.

 

Det var da også efter bandets overbevisende koncert under Øya-festivalen i sommeren 2014, at Ring Them Bells indgik et samarbejde med det skandinaviske pladeselskab No Forevers, der har base i Oslo.

’No One’s Dead / We’re Just Dressed in Black’ udkommer på Burn Toast Vinyl i US.

 

Første single fra ’No One’s Dead / We’re All Dressed in Black’ er ‘Lose Yourself’, der står frem som det perfekte soundtrack til en sexet biltur gennem storbyen og bygger i sin monotome rytme lagvist op til tab af kontrol.

 

ringthembells.dk