RISING

 

 

 

RISING

 

RISING blev dannet i København i 2008 af guitarist Jacob Krogholt og trommeslager Martin Niemann. Begge havde de mange års erfaring i andre bands, men sammen havde de en vision for et metalband – et dynamisk, hårdstslående og eksperimenterende af slagsen. Vokalist og bassist Henrik Hald slog følge i start 2009 og sammen indspillede trioen deres selvbetitlede debut-ep, der udkom i 2009. EP’en blev rost, også i større udenlandske såsom Rock Sound og Ox Fanzine og RISING fik vind i sejlene med shows sammen med bands som Baroness, Kongh og Toner Low, ligesom de tog på deres første Europa-tour i april 2010. Niemann gik derefter ud af bandet og hans plads blev overtaget af Jacob Johansen (Lack, The Fashion). Denne trio spillede på Roskilde Festival 2010, ligesom de tog på bandets anden Europa-tour i september 2010. Rising herefter signede med det tyske indielabel Exile on Mainstream, indspillede deres debutalbum i starten af 2011, og turnerede løst og fast i løbet af dette år.

 

Debutalbummet ”To Solemn Ash” udkom i hele Europa og USA i september 2011, og albummet blev rost i ind- og udland, bl.a. af Pitchfork, Metal Hammer og Gaffa herhjemme.

RISING tog i tiden herefter på 2 europæiske turneer og spillede på festivaler som Spot, Hultsfred og Copenhell i sommeren 2012, ligesom de spillede den omfattende danske Headbangers Ball Tour i november. I 2013 indspillede bandet sit andet album ”Abominor”, men tiltagende uenigheder i bandet gjorde, at trioen gik hver til sit i juni 2013, før at albummet var nået at udkomme. Jacob Krogholt besluttede sig for at fortsætte bandet, og bandets oprindelige trommeslager Martin Niemann sluttede sig til. Krogholt dannede pladeselskabet INDISCIPLINARIAN og besluttede at udgive pladen, som udkom i November 2013.

 

I de sidste 2 år har RISING skrevet sange til deres tredje album, ligesom de har afprøvet nye medlemmer til den nye konstellation. I december 14 joinede forsanger Morten Grønnegaard og i april 15 sluttede bassist Bjarke Kofoed sig til bandet. Denne konstellation indspillede i august/september sammen med producer Jacob Bredahl de 10 sange, som sammen udgør RISING’s tredje album. Den nye album har fået titlen ”All Dirt” og er umikendeligt Rising – den karakteristiske kombination af knusende tyngde, fokuseret sangskrivning og udfordrende, stemningsfyldte arrangemeneter– men den nye konstellation har ikke mindst i form af sanger Morgen Grønnegaard fået en mere melodisk og klassisk metal-vibe. ”All Dirt” er sat til at udkomme 29. April 2016 via INDISCIPLINARIAN, og i den forbindelse er en stribe danske releaseshows er ved at blive booket, ligesom bandet planlægger at tage på Europa-tour og spille festivaler i løbet af 2016.