SPIDS NØGENHAT

SPIDS NØGENHAT

Den 21. oktober udsender Spids Nøgenhat deres andet studie album, der har fået titlen Kommer Med Fred. Albummet kommer til at indeholde 7-8 originale og nyskrevne dansksprogede sange med titler som ”Mere Lys”, ”Lolland Falster” og” Spids Nøgenhat i Græsset” foruden en cover version af Furekåbens ”Den Gennemsigtige Mand”.

 

Spids Nøgenhat blev oprindeligt dannet som et sideprojekt i 1998 af Henrik ”Hobbitten” Klitstrøm, Morten ”Aron” Larsen samt Uffe ”Aramis” Lorenzen, som på det tidspunkt alle var medlemmer af On Trial og i årevis har dannet kernen af en uhyre produktiv og internationalt influerende københavnsk undergrund med et hav af udløbere som Baby Woodrose, Ghost Rocket, Dragontears, Black Beacon Orchestra samt senest Blind Owl & Good Spirit.

 

Inspireret af dansksproget syrerock som Røde Mor, Alrune Rod og Furekåben spillede de som akustisk baseret guitar trio ganske få jobs over de tidlige år med en blanding af cover numre og eget materiale. Dette samarbejde kulminerede i 2001 med udgivelsen af albummet En Mærkelig Kop Te, som måske ikke fik meget opmærksomhed ved udgivelsen, men senere har udviklet sig til et vaskeægte kult objekt og er blevet genoptrykt mange gange på vinyl.

 

I 2009 genopstod Spids Nøgenhat efter utallige opfordringer, nu udvidet med rytmegruppen Anders ”Moody Guru” Skjødt og Anders ”Fuzz Daddy” Grøn, der begge i mellemtiden har spillet med Lorenzen i Baby Woodrose, samt lysmanden Sebastian ”Zeppo” Bülow og hans psykedeliske visuals, der har medvirket til at gøre Spids Nøgenhat koncerter til en helstøbt totaloplevelse, bl.a. på Roskilde Festival 2011, hvor et legendarisk show resulterede i live albummet De Sidste Her På Jorden fra 2012.